08:51 21.09.2020

КНДР вдалося легалізувати майже $ 175 млн через банки США - ЗМІ

2 хв читати
КНДР вдалося легалізувати майже $ 175 млн через банки США - ЗМІ

Північна Корея протягом багатьох років здійснювала складну схему відмивання грошей через відомі банки в Нью-Йорку, повідомляє телеканал NBC News, якому вдалося ознайомитися з конфіденційними банківськими документами.

Згідно з документами, організації, пов'язані з Північною Кореєю, відмили понад $ 174,8 млн протягом декількох років. Операції проходили через американські банки, включно з JPMorgan Chase і Bank of New York Mellon.

Документи охоплюють період з 2008 до 2017 року, протягом якого адміністрації Барака Обами і Дональда Трампа неухильно посилювали санкції проти Північної Кореї.

Незважаючи на це Пхеньяну все-таки вдавалося обійти санкції, часто за допомогою китайських компаній.

Так, в одному випадку керівник китайської компанії Dandong Hongxiang Industrial Development Corp направляла гроші через Китай, Сінгапур, Камбоджу, США і низку інших країн в КНДР. Компанії вдалося легалізувати $ 85,6 млн.

Відповідно до звітності JPMorgan Chase, з 2011 до 2013 року через банк було здійснено угоди на суму $ 89,2 млн, які принесли користь 11 компаніям і приватним особам, пов'язаним із Північною Кореєю.

Документи, з якими ознайомився канал, є частиною FinCEN Files, спільного проекту міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів, BuzzFeed News і NBC News. У рамках проекту були вивчені секретні документи про підозрілу діяльність, подані банками в мережу з боротьбі з фінансовими злочинами міністерства фінансів, відому як FinCEN, а також інші слідчі документи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА