11:35 07.11.2023

Кулеба: Україна прагне відновити відносини з Африкою, які ми втратили наприкінці 1990-х рр.

2 хв читати
Кулеба: Україна прагне відновити відносини з Африкою, які ми втратили наприкінці 1990-х рр.

Україна прагне відновити відносини з Африкою, які ми втратили наприкінці 1990-х рр., заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час виступу в університеті Преторії в межах візиту до Південно-Африканської Республіки.

"Ми хочемо відновити відносини, які у нас були - відносини, які ми втратили наприкінці 90-х через заглиблення у власні внутрішні проблеми та потребу зосередитися на нашому поверненні до Європи, до якої ми належимо географічно, історично та культурно", - наводить слова Кулеби пресслужба МЗС.

Він наголосив на важливості підтримки стійких зовнішньополітичних контактів для збереження міцних відносин між країнами. Також під час лекції Кулеба розповів про виклики сучасного світу, яких зазнає новітня дипломатія. Одним із них є концепція "подвійних стандартів".

"Війна - це випробування того, у що ви вірите. І якщо ви були щирими та чесними до війни, коли казали, що міжнародне право має значення, а територіальну цілісність і суверенітет кожної країни потрібно поважати, тоді прийде час іспиту, коли вам доведеться відповідати за свої слова. І це найскладніша частина дипломатії - збереження чесності", - наголосив глава МЗС.

Серед нинішніх викликів Кулеба виокремив один із ключових і фундаментальних наративів російської пропаганди - поділ на так звані Захід і Глобальний Південь. На думку глави МЗС України, такий поділ є хибним.

"Чи справедливо буде сказати, наприклад, щодо Африки, що серед африканських країн є одностайність у всіх ключових питаннях міжнародних справ, включно з російською агресією проти України? Ні. Те, як ви голосуєте і як ви підтримуєте відносини з Україною чи Росією, демонструє, що кожна країна особлива", - звернувся міністр до присутніх.

Міністр наголосив, що кожна країна заслуговує на індивідуальне ставлення, а не на підбиття під загальний знаменник "Глобального Півдня", "Заходу" або "Півночі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА