13:57 20.06.2023

Зеленський підписав закони про скасування ПДВ і ввізного мита для комплектуючих дронів

1 хв читати
Зеленський підписав закони про скасування ПДВ і ввізного мита для комплектуючих дронів

Президент Володимир Зеленський підписав закони №№ 9275 і 9276, які звільняють на час війни від податку на додану вартість і ввізного мита комплектуючі безпілотних літальних апаратів (БПЛА), повідомив віцепрем'єр - глава Мінцифри Михайло Федоров у телеграмі у вівторок.

"Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкти про скасування ПДВ та ввізного мита на комплектуючі для дронів. Імпортерів звільняють від оплати матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування та комплектуючих для БПЛА на час воєнного стану", - ідеться в повідомленні.

Віцепрем'єр наголосив, що це важливий крок для масштабування виробництва дронів. "Просто зараз силам оборони потрібні тисячі безпілотників", - написав він.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада підтримала виробництво дронів в Україні, звільнивши на час війни від податку на додану вартість і ввізного мита комплектуючі безпілотних літальних апаратів (БПЛА). За законопроєкти №№9275 і 9276 у першому читанні та в цілому проголосували відповідно 284 і 289 народних депутатів.

Законопроєкти вносять зміни до Податкового та Митного кодексів, які допомагають оптимізувати процеси виробництва і постачань БПЛА. Зокрема, на час дії воєнного стану від ПДВ та ввізного мита звільняються складові (матеріали, вузли, агрегати обладнання, комплектуючі) БПЛА, які підприємства ввозять для власної діяльності з виробництва та ремонту безпілотних літальних апаратів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА