19:10 28.01.2023

Трамп розпочинає передвиборчу кампанію

2 хв читати
Трамп розпочинає передвиборчу кампанію

Колишній президент США Дональд Трамп у суботу проводить перші передвиборчі мітинги, понад два місяці тому він оголосив про намір брати участь у боротьбі за пост глави держави.

За повідомленням Associated Press, у нього заплановано одразу два мітинги на день: один у Нью-Гемпширі, а другий - у Південній Кароліні. Йдеться про штати, які серед перших проводять праймеріз Республіканської партії – звідси інтерес до них Трампа.

Наразі Трамп – єдиний республіканець, який заявив про намір боротися за висування кандидатом у президенти від своєї партії. Однак, очікується, що протягом найближчих місяців у нього з'являться серйозні суперники. Так, рішення брати участь у передвиборчих перегонах може прийняти губернатор Флориди Рон Десантіс, який користується великою популярністю. Обдумують участь у праймеріз колишній віцепрезидент США Майк Пенс та експостпред США при ООН Ніккі Гейлі. Кандидатури, крім цих політичних "важкоатлетів", можуть висунути і менш відомі політики-республіканці.

Трамп не зміг домогтися переобрання у 2020 році, поступившись нинішньому главі держави Джо Байдену. При цьому республіканець досі стверджує, що виграти йому завадили лише порушення під час голосування. Незважаючи на поразку, Трамп усі ці роки залишався найбільш впливовим представником Республіканської партії. Ситуація дещо змінилася в листопаді 2022 року, коли низка підтримуваних Трампом політиків не змогла виграти на виборах до Конгресу США. У результаті республіканці, всупереч багатьом прогнозам, не відвоювали більшість у Сенаті і лише з великими труднощами отримали більшість у Палаті представників. Тоді багато ЗМІ у США припустили, що саме через Трампа партія не змогла здобути більш переконливу перемогу. Опитування показували зниження популярності колишнього президента і, навпаки, зростання популярності Десантіса.

Проте за останні тижні ситуація стала змінюватися: Трамп, згідно з декількома опитуваннями, впевнено випереджає Десантіса за популярністю серед республіканського електорату.

Президентські вибори відбудуться у США у 2024 році. До цього і демократи, і республіканці мають обрати, хто буде їх кандидатом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА