23:28 30.11.2022

Кулеба про визнання Німеччиною Голодомору – це не просто історичне рішення. Це принцип, де немає нічого неможливого

2 хв читати
Кулеба про визнання Німеччиною Голодомору – це не просто історичне рішення. Це принцип, де немає нічого неможливого

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав визнання у середу Бундестагом Німеччини Голодомору 1930-х геноцидом українського народу не просто історичним рішенням, а принципом, у якому немає нічого неможливого.

"Визнання Німеччиною Голодомору геноцидом українського народу – це не просто історичне рішення. Це подія, про яку нам багато років говорили: цього ніколи не буде. Просто тому, що не буде. Але принцип зовнішньої політики президента Зеленського полягає в тому, що немає нічого неможливого". ", - написав Кулеба у своєму фейсбуці ввечері у середу.

За його словами, над цим рішенням працювало багато людей на всіх рівнях, зокрема, починаючи від президента до дипломатів, експертів та громадськості. Кулеба зазначив, що восени 2022 року провів окремі розмови з кожною демократичною фракцією Бундестагу. "Нарешті рішення є і я глибоко вдячний депутатам ФРН за це", - написав він.

Кулеба окремо висловив подяку главі МЗС Німеччини Анналені Бербок. "За те, що погодилася разом зі мною відвідати меморіал Голодомору в Києві, за те, що вшанувала жертв свічкою і зазнала цієї трагедії, і за те, що після цього очолюване нею міністерство змінило свою думку і вперше підтримало визнання Голодомору геноцидом", - зазначив він.

Глава українського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що "цей крок відновлює історичну справедливість і вшановує пам'ять мільйонів жертв геноциду, який Сталін та його поплічники зробили проти нашого народу".

"Світ не зміг зупинити цей злочин тоді, але може хоча б зупинити російську брехню про нього зараз і назвати його тим, чим він був геноцидом", - підсумував міністр. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА