17:18 18.10.2022

Кулеба домовився про візити в Україну президента Сенегалу та глави МЗС Кот-д'Івуару, відкриття посольства України в Аккрі

2 хв читати
Кулеба домовився про візити в Україну президента Сенегалу та глави МЗС Кот-д'Івуару, відкриття посольства України в Аккрі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час турне країнами Африки домовився про візити в Україну президента Сенегалу та міністра закордонних справ Кот-д'Івуару, відкриття посольства України в Аккрі.

"Під час турне вдалося домовитися про цілу низку конкретних речей. Ми домовилися про проведення візитів до України президента Сенегалу, міністра закордонних справ Кот-д'Івуару, розширення дипломатичної присутності України в Гані - відкриття в Аккрі посольства України та розробки за участю національних зовнішньополітичних відомств комплексної дорожньої карти подальшого розвитку двосторонніх українсько-ганійських відносин", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок.

Міністр додав, що невід'ємною складовою турне стали зустрічі представників українських і місцевих бізнесових кіл із країн Африки, під час яких було обговорено найбільш пріоритетні напрямки практичної кооперації – сільське господарство та агропромисловість, машинобудування, цифрові та інформаційні технології, фармацевтика.

"Ми уклали меморандуми про взаєморозуміння між Радою експортерів та інвесторів при МЗС і діловими асоціаціями та торговельно-промисловими палатами африканських країн, домовилися опрацювати можливість створення спільної міжурядової комісії з торговельного та економічного співробітництва між Україною та Ганою", - повідомив Кулеба.

Крім того, досягнуто домовленості організувати івуарійську бізнес-місію до України, сприяти налагодженню взаємодії між українським та кенійським бізнесом.

Міністр додав, що на його доручення турне африканськими країнами продовжив спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх, який уже відвідав Ефіопію, Мозамбік, Ботсвану, ПАР, а у вівторок відвідує Нігерію.

"Паралельно активізуємо і міжпарламентську взаємодію України та країн Африки. З 11 до 16 жовтня делегація Верховної Ради на чолі з першим заступником голови Верховної Ради Олександром Корнієнком взяла участь у 145-й Асамблеї Міжпарламентського Союзу у Кігалі (Руанда). Члени делегації провели низку зустрічей із головами делегацій країн Африки для поглиблення міжпарламентського та політичного співробітництва, торговельно-економічної співпраці. 14-15 жовтня Олександр Корнієнко здійснив візит до Мозамбіку, де зустрівся з головою мозамбікського парламенту", - розповів глава МЗС.

Кулеба нагадав, що президент України провів цього року вже 17 розмов з африканськими лідерами, а наступного заплановано першу велику конференцію Україна-Африка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА