11:25 11.10.2022

Лідери країн-членів Бухарестської дев'ятки, а також Північної Македонії та Чорногорії зажадали від РФ негайно припинити атаки на цивільну інфраструктуру в Україні

2 хв читати
Лідери країн-членів Бухарестської дев'ятки, а також Північної Македонії та Чорногорії зажадали від РФ негайно припинити атаки на цивільну інфраструктуру в Україні

Лідери держав, що входять до Бухарестської дев'ятки (Болгарія, Чехія, Естонія, Угорщина, Латвія, Литва, Польща, Румунія та Словаччина), а також Північної Македонії та Чорногорії засудили масштабні ракетні обстріли українських міст Росією і зажадали від РФ негайно припинити атаки на цивільні об'єкти.

Відповідну заяву лідерів держав було оприлюднено у вівторок.

"Від імені наших держав ми вимагаємо від Росії негайно припинити напади на цивільні об'єкти. Ми не припинимо наших зусиль щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у сьогоднішніх злочинах", - йдеться в документі.

У ньому також зазначено, що підписанти засуджують масові обстріли українських міст, нещодавно здійснені Росією, уточнюється, що за міжнародним правом подібні атаки вважаються воєнними злочинами.

"Ми нагадуємо, що воєнні злочини та злочини проти людяності не мають терміну давності і підпадають під юрисдикцію судів у всьому світі", - уточнюється в заяві.

Лідери держав також повідомляють, що вони вважають неприйнятними "будь-які погрози російських представників застосувати ядерну зброю". "У цьому контексті ми підтверджуємо нашу відданість захисту наших країн та союзників", - наголошується в документі.

Зазначену заяву підписали: президент Болгарії Румен Радев, президент Чехії Мілош Земан, президент Естонії Алар Каріс, президент Угорщини Каталін Новак, президент Латвії Егілс Левітс, президент Литви Гітанас Науседа, президент Північної Македонії Стево Пендаровський, президент Чорногорії Мило Джуканович, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоганніс і президент Словаччини Зузана Чапутова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА