13:19 22.08.2022

Майже 65% українців вважають демократію найкращим типом державного устрою для України

2 хв читати
Майже 65% українців вважають демократію найкращим типом державного устрою для України

Більшість українців (63,9%) вважають, що демократія є найкращим типом державного устрою для України, свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного з 5 по 12 серпня Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

Зокрема, респондентів запитали, з яким із наведених суджень вони більш згодні. З тим, що демократія є найкращим типом державного устрою для України, згодні 63,9%, що за певних обставин авторитарний режим може бути кращим, ніж демократичний - 13,8%, що для такої людини, як вона, не має значення, демократичний режим у країні чи ні, - 13,1%, а 9,2% не змогли відповісти на запитання.

Також 30,8% опитаних заявили, що важливі і свобода, і добробут, проте в обмін на власний добробут вони готові поступитися державі частиною своїх прав і громадянських свобод, 47,4% заявили, що важливі і свобода, і добробут, проте заради особистої свободи та гарантій дотримання всіх цивільних прав вони готові зазнавати певних матеріальних труднощів, а 21,9% не змогли відповісти.

Крім того, 38,8% опитаних зазначили, що важливими є і свобода, і безпека, проте в обмін на безпеку вони готові поступитися державі частиною своїх прав і громадянських свобод, 34,6% заявили, що важливі і свобода, і безпека, проте заради особистої свободи та гарантій дотримання всіх цивільних прав вони готові наражатися на небезпеку, а 26,6% було важко відповісти.

Опитування проводилося методом інтерв'ю face-to-face серед людей віком понад 18 років у всій Україні, за винятком тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим і Донбасу, а також частини Запорізької, Миколаївської, Харківської областей. Опитано 2024 респондентів. Максимальна теоретична похибка опитування не перевищує 2,3%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА