16:46 10.05.2022

Ю.Тимошенко: Вилучені кошти підсанкційних росіян треба спрямувати на відновлення України

1 хв читати
Ю.Тимошенко: Вилучені кошти підсанкційних росіян треба спрямувати на відновлення України

Списання зовнішніх боргів України та вилучення заарештованих у результаті санкцій грошей РФ - наші ключові кроки для заповнення дефіциту фінансових ресурсів, заявила лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Ми маємо зробити крок для того, щоб списати борги. Це близько $52 млрд, величезна сума. Що важливо - вже і сенатори, і конгресмени готові розглянути питання списання зовнішніх боргів України. Це величезний ресурс, який можна спрямувати на відновлення країни", - сказала Тимошенко в ефірі "Єдиних новин".

Другий напрям, у якому треба активно працювати вже сьогодні, на думку лідерки "Батьківщини", - це дипломатичні переговори стосовно вилучення заарештованих завдяки санкціям грошей РФ.

Вона додала, що вилучені гроші росіян слід спрямувати на будівництво і відновлення зруйнованого ворогом житла. Це дасть змогу, за її переконанням, запустити економіку, щоб почати наповнювати бюджет України.

"А для того, щоб ці гроші були підконтрольні, їх треба зараховувати тільки до державного бюджету України, тому що там усі процедури відкриті, й контроль Рахункової палати - це теж серйозний інструмент, який можна поставити на службу тому, щоб корупції в цьому питанні не було", - резюмувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА