20:08 05.05.2022

Путін у розмові з ізраїльським прем'єром Беннетом попросив вибачення за слова глави МЗС РФ Лаврова про "єврейську кров Гітлера"

1 хв читати
Путін у розмові з ізраїльським прем'єром Беннетом попросив вибачення за слова глави МЗС РФ Лаврова про "єврейську кров Гітлера"

Президент РФ Володимир Путін у розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом у четвер попросив вибачення за слова міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який раніше заявив про те, що "Адольф Гітлер теж мав єврейську кров", повідомляє канцелярія глави ізраїльського уряду.

"Прем'єр-міністр Нафталі Беннет і президент РФ Володимир Путін обговорили висловлювання міністра закордонних справ Росії Лаврова. Прем'єр-міністр прийняв вибачення президента Путіна за слова Лаврова", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в інтерв'ю телекомпанії Mediaset міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров сказав: "Він (Зеленський - ІФ) висуває аргумент: яка у них може бути нацифікація, якщо він єврей. Можу помилитися, але у Гітлера теж була єврейська кров. Це абсолютно нічого не означає. Мудрий єврейський народ каже, що найзапекліші антисеміти, як правило, євреї. "У сім'ї не без виродка", як у нас кажуть".

У відповідь на це глава ізраїльської дипломатії Яїр Лапід заявив, що висловлювання Лаврова про євреїв є непробачним і обурливим, наголосивши, що євреї не вбивали себе під час Голокосту.

Пізніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також повідомив, що вони з главою МЗС Ізраїлю Яїром Лапідом обурені антисемітськими заявами російського міністра Сергія Лаврова, і закликав голову російської дипломатії публічно перепросити всіх євреїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА