08:06 27.09.2021

Кулеба: Україна розраховує на формування сприятливої для розвитку українсько-німецьких відносин коаліції

1 хв читати
Кулеба: Україна розраховує на формування сприятливої для розвитку українсько-німецьких відносин коаліції

Україна ще до виборів у Федеративній Республіці Німеччині (ФРН) проводила системну роботу з усіма політичними силами ФРН і зараз розраховує на формування сприятливого для розвитку українсько-німецьких відносин коаліції, повідомив міністр закордонних Дмитро Кулеба.

"Ми ще до цих парламентських виборів системно працювали з усіма провідними політичними силами Німеччини. Ім’я канцлера важливе, але Україну найбільше цікавить, якою буде коаліція. З тих комбінацій, які я нині бачу, коаліція буде сприятливою для розвитку українсько-німецьких відносин", цитує прес-служба МЗС слова Кулеби, сказані ним в ефірі програми "ТСН. Підсумки тижня" на телеканалі "1+1".

Він зазначив, що спілкувався з лідером соціал-демократів Олафом Шольцем, коли був у Берліні, а президент України Володимир Зеленський спілкувався з лідером християнських демократів (ХДС/ХСС) Арміном Лашетом. "Ми працювали з кожною з політичних сил, які зараз будуть вести коаліційні переговори і доводили їм позицію України з ключових питань", - сказав міністр.

Він зазначив, що Німеччина є тією країною, в якій для досягнення позитивних результатів у двосторонніх відносинах необхідна саме така довгострокова і системна робота.

За його словами, розвиток відносин зі стратегічними партнерами, до яких входить Німеччина, є одним із ключових пріоритетів Стратегії зовнішньої політики України.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА