20:55 16.09.2021

Ухвалення законопроекту про ринок деревини сприятиме відновленню лісів і прозорості на ринках і в Україні, і в ЄС

2 хв читати
Ухвалення законопроекту про ринок деревини сприятиме відновленню лісів і прозорості на ринках і в Україні, і в ЄС

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина вважає, що ухвалення законопроекту №4197-д "Про ринок деревини" сприятиме відновленню лісів і забезпеченню прозорості ринку деревини і в Україні, і в Європейському Союзі.

"Кілька важливих речей щодо законопроекту №4197-д, яким буде скасовано мораторій на експорт з України необробленої деревини та запроваджено цивілізований прозорий ринок деревини. На сьогодні головний спільний пріоритет України та ЄС - відновлення лісів і забезпечення прозорості ринку деревини і в Україні, і в ЄС, і законопроект 4197-д цілком відповідає цій меті", - сказала Стефанішина в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, Євросоюз розглядає низку ініціатив щодо прямого обмеження ввезення лісу, який заготовлено шкідливим для лісів способом, а також про заборону імпорту товарів, виробництво яких пов'язане зі знищенням лісів.

"Ініціатива президента України з висаджування 1 мільярда дерев протягом наступних трьох років повністю перегукується з цілями із заліснення, які ставить перед собою Євросоюз у рамках Європейського зеленого курсу. Тому Україна, як і наші європейські партнери, не зацікавлена в поверненні варварських практик неконтрольованого і шкідливого для навколишнього середовища вивезення необробленої деревини з України в ЄС", - додала віце-прем'єр.

Водночас вона наголосила, що за будь-яких обставин Україна збереже заборону експорту цінних, занесених до Червоної книги порід дерев.

"Підхід щодо експорту необробленого лісу, заявлений у законопроекті, відповідає вимогам рішення в рамках арбітражу, ініційованого ЄС проти України... Звісно, в Україні є сили, які саботуватимуть наведення ладу в обігу деревини і блокуватимуть ухвалення проекту, маніпулюючи ідеєю дозволити експорт необробленої деревини без дотримання принципу заліснення. Таких "комерсантів" цікавлять лише фінансові вигоди, корупційні схеми та непрозорі правила", - заявила Стефанішина.

За її словами, уряд і парламент готують пропозиції, згідно з якими суттєво посилиться механізм контролю за тим, щоб міжнародний обіг деревини відбувався лише за умови досягнення достатнього рівня лісистості на території кожного регіону України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА