12:57 07.09.2021

До ВР проходять "Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ" і "Батьківщина" - соцопитування "Рейтингу"

2 хв читати
До ВР проходять "Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ" і "Батьківщина" - соцопитування "Рейтингу"

Чотири політичні сили подолали б прохідний 5%-й бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, свідчать дані дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 2-4 вересня.

За партію "Слуга народу" проголосували б 25,8% респондентів, що визначилися, за партію "Європейська солідарність" - 14,1%, за партію "Опозиційна платформа - За життя" - 12,4%, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 10,6%. Водночас ще низка політсил мають рейтинг, що наближається до прохідного бар'єра, і зберігають шанси на потрапляння в парламент: "Сила і честь" (4,9%), партія Мураєва "Наші" (4,7%), "Українська стратегія Гройсмана" (4,5%), Радикальна партія Олега Ляшка (4,2%).

3,6% готові підтримати Партію Шарія, 3,4% - "УДАР" Віталія Кличка, 3,2% - Партію Притули, 2,5% - Всеукраїнське об'єднання "Свобода", 1,8% - партію "Голос", 1,5% - партію "За майбутнє".

Не мають наміру голосувати 7% від загальної кількості опитаних, 8,6% не змогли визначитися з відповіддю.

Порівняно із соцопитуванням, проведеним групою "Рейтинг" у липні поточного року, зріс рейтинг партій "Слуга народу", "Сила і честь" та Партії Шарія і знизились рейтинги "Батьківщини" та Радикальної партії.

Під час дослідження було опитано 2500 респондентів віком від 18 років і старше у всіх підконтрольних уряду областях методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення, помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА