12:45 07.09.2021

Зеленського на посаді президента готові переобрати 31% опитаних українців, Порошенка 13% - соцопитування "Рейтингу"

2 хв читати
Зеленського на посаді президента готові переобрати 31% опитаних українців, Порошенка 13% - соцопитування "Рейтингу"

Нинішній президент України Володимир Зеленський отримав би підтримку 31,1% опитаних українців, що визначилися з вибором, якби вибори глави держави проводили найближчим часом, свідчать дані дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 2-4 вересня.

Водночас за п'ятого президента України (2014-2019 рр.), лідера партії "Європейська солідарність" проголосували б 13,3% респондентів, що визначилися, за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 10,9%, за лідерку партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 9,2%, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - 6,1%, за екс-нардепа Євгена Мураєва та екс-прем'єра, лідера "Української стратегії" Володимира Гройсмана - по 5,7%, за решту - менше ніж 5%.

Не мають наміру голосувати 5,8% від загальної кількості опитаних, 6,1% не змогли визначитися з відповіддю.

Водночас 45% опитаних заявили, що за жодних обставин не проголосували б за Порошенка, 38% - за Тимошенко, 35% - за Бойка, 25% - за лідера Радикальної партії Олега Ляшка, 24% - за Зеленського.

Зеленському цілком або скоріше довіряють 50% респондентів, не довіряють 48%. Спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 29%, не довіряють 32%, не чули про нього 33%. Порошенку і Тимошенко довіряє по 26% опитаних, не довіряє 71% і 72% відповідно. Бойку довіряють 23%, не довіряють 58%, 16% про нього не знають. Прем'єру Денису Шмигалю довіряють 17%, не довіряють 46%, не знають про нього 30%.

Під час дослідження було опитано 2500 респондентів віком від 18 років і старше у всіх підконтрольних уряду областях методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення, помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА