20:47 14.07.2021

Яценюк: Членство України в НАТО - в інтересах держав-членів

2 хв читати
Яценюк: Членство України в НАТО - в інтересах держав-членів

Членство України як члена НАТО входить до інтересів держав-членів цієї організації, вважає колишній прем'єр-міністр України і глава фонду Open Ukraine Арсеній Яценюк.

"На паралельному треку - ми повинні отримати політичну єдність в НАТО. НАТО має говорити в один голос. Не так, як це трапилося в 2008 році. І знову-таки, я хотів би повторити, що це в інтересах держав-членів НАТО - мати Україну членом НАТО. І другий меседж я б хотів передати тим, хто протистоять цій ідеї: не бійтеся Путіна, він чує страх. Чим більше ви боїтеся - тим далі він буде просуватися", - сказав Яценюк під час дискусії, організованої Atlantic Council у середу.

За його словами, на першому треку Україна повинна зробити всі необхідні реформи.

"І якщо ви вважаєте, що ці реформи стосуються тільки збройних сил, це не так. Вони стосуються інституцій, судової системи, сильних демократичних інституцій сильної прозорої економіки, боротьби з корупцією та сильних і надійних Збройних сил України, які можуть просто відповідати стандартам НАТО", - пояснив він.

Яценюк також зазначив, що Україна очікувала, що останній саміт НАТО внесе більше ясності стосовно надання Плану дій щодо членства в НАТО українського народу.

"Що ми маємо в підсумку? Я все ж вважаю, що це хороший знак у декларації саміту НАТО, вони повторили мову Бухарестського саміту 2008 року, який ясно говорить, що Україна буде членом НАТО. Чи буде це? Так, це трапиться", - додав екс-прем'єр.

Крім того, він наголосив, що це було дуже поганим рішенням деяких держав-членів НАТО відмовитися надати План дій щодо членства в НАТО Україні в 2008 році, оскільки потім президент РФ відправив війська до Грузії, незаконно анексував Крим і відправив свої війська в Донецьк і Луганськ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА