16:13 13.07.2021

Стаття Путіна свідчить про наміри Кремля переписати історію і дискредитувати Україну - нардеп Фріз

2 хв читати
Стаття Путіна свідчить про наміри Кремля переписати історію і дискредитувати Україну - нардеп Фріз

Стаття президента Російської Федерації Володимира Путіна про єдину історію українського та російського народів свідчить про наміри Кремля посилити ідеологічну кампанію з переписування історії та дискредитації України, вважає народний депутат фракції "Європейська солідарність" Ірина Фріз.

"Твір за підписом Путіна про єдиний народ - це свідчення того, що Кремль, ймовірно, посилить ідеологічну кампанію з переписування історії та дискредитації України", - сказала Фріз у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Києві.

За словами народного депутата, у відповідь на це Україна має "просувати історичну правду, відкривати вільний доступ до архівних документів, як це, наприклад, зробила Чехія з документами радянських часів".

Вона впевнена, що Путін сам не писав статтю, але поставив завдання виконавцям.

"Ми бачимо, що він у своїй свідомості є глибоко в Радянському Союзі і має потребу перебувати в постійній конфронтації епохи холодної війни. Він не здатний зрозуміти і визнати власні помилки, тому потребує зовнішнього ворога, щоб сформувати для себе картину світу, яка пояснює поразки і невдачі. Так само він не визнає самого факту того, що народ має волю і прагнення і може змінювати хід історії", - зазначила Фріз.

За її словами, велика кількість логічних помилок у тексті вказує на те, що Кремль має окремі пропагандистські заготовки і моделі, але не має логіки загальної картинки. "Адже який тоді сенс публікувати статтю українською мовою, просуваючи тезу і про штучну мову, і про єдиний народ, який нібито має розуміти російську?", - додала народний депутат.

"Хворобливе нав'язування власної реальності цілій державі - поганий сигнал Україні. Кремль продовжить переписування історії та ідеологічну обробку, що виправдовує подальшу агресію Росії і проведення нею підривних операцій в окремих регіонах нашої держави", - вважає Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА