08:47 14.02.2021

Байден заявив про захист демократії після виправдання Трампа

2 хв читати
Байден заявив про захист демократії після виправдання Трампа

Незважаючи на виправдання екс-президента Дональда Трампа у справі про імпічмент, його вина в підбурюванні до заколоту не викликає сумнівів. Про це заявив чинний господар Білого Дому Джо Байден у поширеному прес-службою релізі.

"Хоча остаточне голосування не привело до засудження, суть обвинувачень незаперечна. Навіть ті, хто виступив проти винесення вироку, наприклад, лідер меншості у сенаті Макконнелл, вважають, що Дональд Трамп винен у "ганебному проступку", - заявив Байден, маючи на увазі штурм Капітолію 6 січня, в результаті якого загинули п'ятеро людей.

Президент США зазначив, що насильству і екстремізму немає місця в Америці. "Ця сумна глава нашої історії нагадує нам, що демократія крихка. Що її завжди потрібно захищати", - йдеться в заяві глави держави.

13 лютого в сенаті відбулося голосування про повторний імпічмент Трампу. 57 членів верхньої палати конгресу висловилися "за", 43 не погодилися з обвинуваченням. Щоб затвердити його, потрібно було мінімум 67 голосів. Таким чином екс-президенту вдруге вдалося уникнути імпічменту, в майбутньому він зможе брати участь у виборах і обіймати державні посади.

Члени конгресу США, зокрема кілька республіканців, закликали оголосити Трампу імпічмент після подій у Вашингтоні 6 січня. Того дня прибічники Дональда Трампа прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, унаслідок сутичок щонайменше п'ять осіб загинули. Конгресмени в Капітолії саме тоді затверджували результати голосування колегії виборників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перерване, частину конгресменів евакуювали. Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників та Сенат США затвердили перемогу Байдена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА