08:27 15.10.2020

Україна відкидає звинувачення Мінська в недружніх діях - МЗС

2 хв читати
Україна відкидає звинувачення Мінська в недружніх діях - МЗС

Україна відкидає звинувачення Мінська в недружніх діях і завжди вітатиме людей, які поділяють ці цінності й хочуть реалізувати себе в Україні, заявили в Міністерстві закордонних справ України.

"Україна відкидає звинувачення Мінська в недружніх діях. Наша держава традиційно відкрита і дружня для громадян Білорусі. Ще до початку кризи в Білорусі рух між нашими країнами був максимально вільним, а міжлюдські й бізнес контакти все міцніли", - йдеться у відповіді речника МЗС України Катерини Зеленко, поширеній у четвер.

Вона зазначила, що Україна - демократична європейська держава, віддана європейським цінностям, серед яких захист прав і свобод людини має фундаментальне значення.

"Ми завжди вітатимемо в Україні людей, які поділяють ці цінності й хочуть реалізувати себе в нашій державі", - наголосили в міністерстві.

Як повідомлялося, в середу до Міністерства закордонних справ Білорусі викликали посла України Ігоря Кизима. Українському дипломату було вручено ноту МЗС, в якій білоруська сторона висловлює заклопотаність ухваленням указу президента України "Про деякі заходи щодо залучення підприємців, висококваліфікованих спеціалістів, які є громадянами Республіки Білорусь", який у порушення загальноприйнятих правових норм поширює свою дію винятково на громадян сусідньої держави - заявили в прес-службі МЗС Білорусі. У МЗС наголосили, що зазначений правовий акт не можна трактувати по-іншому як явно недружній і дискримінаційний крок української сторони, що межує з втручанням у внутрішні справи Білорусі.

На початку жовтня президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про деякі заходи щодо залучення підприємців, висококваліфікованих спеціалістів, які є громадянами Республіки Білорусь". Документ "сприятиме розвитку інвестиційного потенціалу України та залученню висококваліфікованих ІТ-фахівців та інноваторів", ішлося в повідомленні на сайті глави держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА