07:12 03.08.2020

Представники Microsoft і Tik Tok ведуть переговори з Білим домом щодо запобігання повної заборони застосунку в США

2 хв читати
Представники Microsoft і Tik Tok ведуть переговори з Білим домом щодо запобігання повної заборони застосунку в США

Американська компанія Microsoft, яка розглядає покупку застосунку для соціальних мереж TikTok, а також керівники, що представляють TikTok, ведуть переговори з Білим домом, щоб перешкодити адміністрації президента США Дональда Трампа повністю заборонити цей застосунок, повідомляє FOX Business.

За даними джерел телеканалу, очікується, що остаточне рішення буде прийнято адміністрацією Трампа або в понеділок, або у вівторок.

Обізнані співрозмовники заявили телеканалу, що компанія Microsoft ще не прийняла остаточного рішення про покупку американського бізнесу TikTok. За їхніми словами, навіть отримавши схвалення Білого дому на покупку, рішення може бути змінено.

Тим часом, як повідомили люди, наближені до TikTok, в США є й інші потенційні покупці застосунку.

Тим часом, як заявили телеканалу обізнані джерела, будь-який продаж TikTok зіткнеться з перешкодами з боку Білого дому, особливо з боку радника президента США з торгівлі Пітера Наварро, який підтримує повну заборону застосунку.

За їх словами, продаж повинен відповідати суворим умовам, згідно з якими китайці не будуть мати ніякого відношення до нової компанії.

Зі свого боку, китайські ЗМІ в понеділок з посиланням на західні джерела повідомляють, що президент США дав компанії Microsoft на переговори з китайською компанією ByteDance, що володіє Tik Tok, 45 днів для угоди про продаж.

Спостерігачем виступає комітет з іноземних інвестицій США, який має право блокувати угоди.

Президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що його адміністрація рухається до повної заборони застосунку на території США, але він також зазначив, що може бути відкритий для угоди, в якій компанія буде куплена американською компанією, такою як Microsoft.

У США деякі офіційні особи висловлювали припущення, що компанія, призначена для користувача, база якої налічує мільярд людей, може бути пов'язана з владою КНР і використовуватися для збору даних для Пекіна.

У компанії TikTok неодноразово заперечували зв'язок з китайським урядом.

У соцмережі TikTok користувачі завантажують свої короткі відеозаписи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА