11:47 24.07.2020

Уряд готовий внести на розгляд парламенту законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції

2 хв читати
Уряд готовий внести на розгляд парламенту законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявляє, що Кабінет Міністрів України готовий внести на розгляд Верховної Ради законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції.

"Найближчим часом уряд буде готовий внести законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції на розгляд парламенту. Нині наш фокус на найкращому впровадженні цього законодавства, необхідно продемонструвати на прикладах в Україні, що таке законодавство ефективно працює", - наводить слова Стефанішиної прес-служба віце-прем'єра.

На її думку, сьогодні Україна на крок ближче до ратифікації Стамбульської конвенції, оскільки парламент попереднього скликання вже ухвалив закони, які фактично вводять основні положення документа.

Раніше Стефанішина заявляла, що Стамбульську конвенцію можна ратифікувати із застереженнями щодо конкретних статей.

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики України розробило законопроект стосовно ратифікації Стамбульської конвенції про запобігання насильству щодо жінок та домашньому насильству у новій редакції із застереженнями, що Україна залишає за собою право не застосовувати окремі положення Конвенції та не змінювати свого законодавства щодо інститутів шлюбу й усиновлення.

У травні 2019 року керівники 24 дипломатичних місій в Україні констатували вразливість ЛГБТК-спільноти (лесбійки, геї, бісексуали, трансгендери, квір) перед сексуальною дискримінацію, зокрема злочинами на ґрунті ненависті. Дипломати також закликають Україну повністю імплементувати Національну стратегію з прав людини і відповідний план дій, ратифікувати Стамбульську конвенцію й зробити інші необхідні кроки для забезпечення здійснення всебічних антидискримінаційних заходів.

Законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції вніс п'ятий президент України Петро Порошенко на розгляд парламенту VIII скликання в листопаді 2016 року. Але оскільки законопроект не було ухвалено у першому читанні за основу й у зв'язку з припиненням повноважень президента України, який вніс законопроект, відповідно до ч.3 ст.105 регламенту Верховної Ради, його було знято з розгляду 20 травня 2019 року, в день інавгурації президента Володимира Зеленського.

На початку червня у відповіді на петицію в Офісі президента заявили, що Зеленський внесе на розгляд ВР законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції після надання Міністерством закордонних справ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА