15:15 26.02.2020

Кабмін має намір фінансувати оборонну промисловість Польщі, а не українську "оборонку" - нардеп від "Євросолідарності" Забродський

2 хв читати
Кабмін має намір фінансувати оборонну промисловість Польщі, а не українську "оборонку" - нардеп від "Євросолідарності" Забродський

Нинішній український уряд не має наміру підтримувати та інвестувати в розвиток українських виробників бронетехніки, тому державне оборонне замовлення на 2020 рік передбачає закупівлю польських бронемашин Oncilla замість українських "Дозорів", заявив депутат фракції "Європейська солідарність" Михайло Забродський.

Аналізуючи структуру державного оборонного замовлення на 2020 рік, депутат на своїй сторінці в соцмережі Facebook, зокрема, акцентував увагу на техніці для сухопутних родів військ - бойових броньованих машин (ББМ).

"До держоборонзамовлення-2020, мабуть, уперше в новітній історії України в значній кількості включено ББМ іноземного виробництва. Йдеться про бронемашину Oncilla виробництва Польщі, із заявленою ціною лише у 8,3 млн грн за одиницю", - написав Забродський.

Депутат зазначив, що історія цієї польської машини по-своєму унікальна і розпочалася задовго до весни 2014 року в Україні в надрах концерну "Укроборонпром".

"Річ у тому, що Oncilla є не чим іншим, як польським варіантом вітчизняної бронемашини "Дозор", якій за тривалий термін так і не судилося стати зразком, що відповідав би вимогам Збройних сил України. Державна компанія "Укрспецекспорт" свого часу офіційно експортувала документацію на "Дозор" до Польщі. І вже багато років Україна планує закуповувати польську копію "Дозору" під звучною назвою Oncilla", - зазначив Забродський.

"Але державницький підхід при оснащенні ЗС України ББМ у проекті оборонного замовлення на 2020 рік поки ще розгледіти складно. Замість цього, Україні пропонується профінансувати оборонну промисловість Польщі, а оновлення виробництва вітчизняних державних заводів, здається, пропонується оплачувати з бюджету", - резюмував представник "Європейської солідарності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА