15:08 26.09.2019

"Євросолідарність" вимагатиме пояснень Рябошапки у ВР після оприлюднення стенограми розмови Трампа і Зеленського

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагатиме пояснень Рябошапки у ВР після оприлюднення стенограми розмови Трампа і Зеленського

У партії "Європейська солідарність" зазначають, що в оприлюдненій напередодні Білим домом стенограмі розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським останній дозволив собі необачні й непродумані висловлювання, які можуть ускладнити міжнародну підтримку України.

"Як стало відомо з самої стенограми, під час розмови президент Зеленський поставив під сумнів допомогу, яка протягом останніх років надавалася Україні Європейським Союзом, зокрема Німеччиною і Францією. А також зробив відверту заяву, що новопризначений генеральний прокурор (Руслан Рябошапка – ІФ) є "100 відсотків його людиною", чим поставив під сумнім незалежність і неупередженість на лише самого генпрокурора, а й прокуратури як інституції в цілому", - йдеться у заяві "Євросолідарності", оприлюдненій у четвер прес-службою політсили.

У зв'язку з цим партія "із глибоким занепокоєнням констатує, що подібні необачні і непродумані висловлювання президента можуть ускладнити міжнародну підтримку України".

Як наслідок, "Євросолідарність" закликає Зеленського, його офіс і МЗС України докласти всіх зусиль для збереження двопартійної підтримки України в США, також зберегти високий рівень довіри та підтримки з європейськими партнерами країни, зокрема країнами нормандського формату".

"Ми цінуємо надану протягом п’яти років військову, макрофінансову та безпекову допомогу Україні з боку США і ЄС та звертаємося до влади з вимогою зберегти довірливі взаємини з усіма партнерами на тому рівні, щоб Україна не залишилася сам на сам з агресивною політикою (президента РФ Володимира - ІФ) Путіна", - йдеться в заяві.

Окремо в партії зазначають, що "хвастощі президента України тим, що новий" генеральний прокурор 100% є його людиною "ставить під сумнів можливість не політизованої, неупередженої, незаангажованої роботи прокуратури і правосуддя в Україні в цілому".

Також у політсилі викликає глибоке занепокоєння той поспіх, "з яким пропихувалися зміни до закону про прокуратуру, що перекреслили зобов’язання України перед Європейським Союзом у частині реформування цієї інституції, та повертають цей орган на роки і десятиліття назад до карально-репресивної машини".

У зв'язку з цим "Європейська солідарність" вважає за необхідне запросити до парламенту генерального прокурора Руслана Рябошапку для роз'яснення конфлікту інтересів і позиції, що він є "людиною президента", а не слугою закону.

"У вівторок на погоджувальній раді "Євросолідарність" виступить з такою ініціативою", - заявили в партії.

Лідером партії "Євросолідарності" є п'ятий президент України Петро Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА