10:30 26.09.2019

Сенат США проголосує щодо резолюції про включення до оборонного бюджету вимоги до президента запровадити у разі потреби санкції проти РФ

2 хв читати
Сенат США проголосує щодо резолюції про включення до оборонного бюджету вимоги до президента запровадити у разі потреби санкції проти РФ

Сенат США погодився проголосувати щодо резолюції про включення до щорічного проекту військового бюджету (National Defense Authorization Act) положення, яке зобов'язує президента запроваджувати санкції проти РФ та урядів інших країн у разі встановлення факту їх втручання у вибори США.

За даними агентства Bloomberg, резолюцію запропонував сенатор-демократ Кріс ван Голлен.

Проте, уточнює в четвер Bloomberg, і Сенат, і Палата представників Конгресу США ще мають проголосувати за ту саму компромісну версію National Defense Authorization Act (NDAA), щоб він набув сили закону. При цьому неясно, чи увійде резолюція про можливі санкції проти РФ до остаточної редакції закону.

Лише після того, як проект оборонного бюджету буде погоджений обома палатами Конгресу США, його буде направлено на підпис президенту США Дональду Трампу.

Водночас Палата представників раніше ухвалила власну версію NDAA: в ньому міститься заборона для будь-яких осіб із США на транзакції, фінансування та будь-яку співпрацю щодо російського суверенного боргу.

У свою чергу сенатську резолюцію про санкції було розроблено за зразком законопроекту DETER Act (Defending Elections from Threats by Establishing Redlines Act, Акт для "захисту виборів від погроз шляхом встановлення обмежень"), який раніше пропонували Крісом ван Голлен та республіканець Марк Рубіо.

DETER Act передбачав цілий набір санкцій, включно із забороною всіх транзакцій із російським суверенним боргом, що підпадають під юрисдикцію США. Проте, як зазначали ван Голлен і Рубіо, їхня ініціатива була ефективнішою для стримування, оскільки передбачала запровадження санкцій лише тоді, коли було встановлено факт зовнішнього втручання в американську політику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА