16:02 12.12.2018

Лещенко про рішення суду за позовом Розенблата: Визнання "протиправними" дій директора НАБУ допоможе аудиторам його звільнити

3 хв читати
Лещенко про рішення суду за позовом Розенблата: Визнання "протиправними" дій директора НАБУ допоможе аудиторам його звільнити

Народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко вважає, що рішення Окружного адміністративного суду Києва за позовом нардепа Борислава Розенблата є політично мотивованим і спрямовано проти директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника з тим, щоб згодом домогтися його звільнення.

"Навіщо потрібне рішення суду? Перше - щоб використовувати його проти керівника НАБУ Артема Ситника у рамках аудиту. Визнання "протиправними" дій Ситника допоможе кишеньковим аудиторам винести рішення про його звільнення. Друге - сценаристи з Банкової намагатимуться погасити негатив від звільнення Ситника серед дипломатів ... говоритимуть - так ми його звільняємо за те, що він незаконно впливав на вибори в США", - написав С.Лещенко на Facebook-сторінці у середу.

Крім того, на його думку, за допомогою цього рішення президент України Петро Порошенко намагатиметься заслужити додаткову лояльність в адміністрації президента США Дональда Трампа, щоб "та закрила очі на можливі порушення під час виборів президента і застосування адміністративного ресурсу, щоб правлячі корупціонери зберегли владу".

У блозі на "Українській правді" С.Лещенко прокоментував рішення Окружного адмінсуду і щодо нього: "Окремо суд визнав "протиправними" мої дії "щодо втручання в зовнішню політику України шляхом поширення цієї інформації про Пола Манафорта". (...) Депутат не може "незаконно" втручатися у зовнішню політику України, тому що депутатські повноваження не забороняють комунікації з іноземними дипломатами, журналістами і навіть правоохоронними органами. що я і робив, надавши пояснення представникам ФБР минулого року в одному з епізодів у діяльності Манафорта".

С.Лещенко наголосив, що це "політичне рішення" Окружного адмінсуду Києва ще не вступило в силу і буде оскаржене.

Як повідомлялося, 11 грудня Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив адміністративний позов народного депутата (позафракційного) Б.Розенблата щодо директора НАБУ А.Ситника і народного депутата С.Лещенка щодо розголошення та поширення інформації про Пола Манафорта - керівника передвиборного штабу на той час кандидата в президенти США Дональда Трампа.

У рішенні зазначено: "Визнати протиправними дії директора Національного антикорупційного бюро України Ситника Артема Сергійовича (...) щодо розголошення та поширення інформації про громадянина США Пола Манафорт, глави штабу (на момент скоєння протиправних дій) кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, щодо наявності прізвища та підписів Пола Манафорта в списках "чорної бухгалтерії Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США в 2016 році і завдало шкоди інтересам держави Україна".

Крім того, суд визнав протиправними дії народного депутата С.Лещенка щодо втручання в зовнішню політику України, що було здійснено шляхом поширення інформації про П.Манафорта, що також мало наслідком втручання у виборчі процеси США в 2016 році і завдало шкоди інтересам держави Україна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА