17:04 15.11.2018

Міноборони до кінця року отримає кошти, конфісковані в оточення Януковича

2 хв читати
Міноборони до кінця року отримає кошти, конфісковані в оточення Януковича

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розраховує, що Міністерство оборони і силові структури вже цього року отримають кошти, конфісковані в оточення президента-втікача Віктора Януковича.

"Я сподіваюся, що ми ще в цьому році отримаємо додатковий ресурс для Міністерства оборони, для інших силових структур. Це саме ті всім відомі гроші, конфісковані в оточення Януковича, які перебували в українській банківській системі. Я розумію, що їх не дуже хочеться віддавати, тому що такий ресурс підтримує і стабільність банківської системи, це валютні кошти, але ми чітко ставимо питання - ми не можемо більше зволікати і ці кошти мають бути розподілені саме в напрямі оборонного сектора найближчим часом", - сказав О.Турчинов журналістам у четвер у Києві.

Секретар РНБО зазначив, що ці кошти не вдасться використовувати до кінця року, але "це будуть авансові платежі, це буде серйозний завдаток для посилення обороноздатності нашої країни на наступний рік".

На початку тижня президент України Петро Порошенко повідомив, що Генеральна прокуратура України на чолі з генпрокурором Юрієм Луценком повернула до державного бюджету 44 млрд грн, які були "вкрадені" В.Януковичем та його оточенням.

"Генеральна прокуратура на чолі з генеральним прокурором Юрієм Віталійовичем Луценком змогла повернути в бюджет 44 млрд грн, вкрадених Януковичем і його оточенням. На ці кошти будують не лише 513 нових амбулаторій у сільській місцевості, а й 184 гуртожитки для воїнів-контрактників, щоб там проживали майже 24 тис. українських військовослужбовців у комфортних нормальних умовах 21-го століття, а не в наметових містечках або радянських казармах", - сказав він на засіданні Ради регіонального розвитку 12 листопада в Києві.

За його словами, на ці кошти закуповують сучасне озброєння для української армії, реалізуються інші соціально значущі проекти.

П.Порошенко заявив, що окрім грошових коштів у державну власність повернуто від попередньої влади "заповідники, ліси, земельні ділянки, великі заводи, інші активи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА