19:13 26.10.2018

Нефьодов про санкції РФ проти України: Росія вже чемпіон зі стрільби собі в коліно

2 хв читати
Нефьодов про санкції РФ проти України: Росія вже чемпіон зі стрільби собі в коліно

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України завжди попереджає український бізнес про те, що намагатися вибудовувати будь-які стратегії роботи з російським ринком неможливо з огляду на непередбачуваність політики влади Росії, повідомив перший заступник міністра економрозвитку Максим Нефьодов.

"Росія останніми роками, на жаль, уже чемпіон зі стрільби собі в коліно. Тому можемо очікувати від них усього що завгодно. Ми завжди попереджаємо бізнес: якщо ви можете заробити на якійсь разовій експортній операції (з РФ - ІФ) - це ваш вибір, і це добре для української економіки. Але будувати не те що довгострокову, а взагалі будь-яку стратегію роботи з російським ринком абсолютно неможливо", - сказав М.Нефьодов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", говорячи про заяви уряду РФ щодо можливої заборони ввезення певних категорій українських товарів.

За його словами, Україні складно спрогнозувати, які можуть бути нові обмеження Росії українського експорту. При цьому і немає ніякого сумніву в тому, що РФ намагатиметься нашкодити економіці країни, зазначив М.Нефьодов.

"Це вже трагікомічна ситуація, коли представники країни-агресора кажуть, що накладуть якісь санкції... Це складно коментувати. Ми в змозі не лише військової, але й економічної агресії, яку часто недооцінюють", - сказав він.

У цьому контексті М.Нефьодов нагадав, що українська економіка раніше втратила через дії влади Росії транзит до Середньої Азії.

"І у нас є кейс у Світовій організації торгівлі проти Росії з цього приводу. Зрозуміло, що ці юридичні суперечки триватимуть роками, а бізнес позбавлено можливості експортувати (до азіатських країн - ІФ) вже кілька років. За класичною російською схемою: "знайшли якийсь грибок в українській продукції". Зрозуміло, що ми втратили всі активи на непідконтрольних нині територіях. Усі знають про проблеми в Азовському морі... Усе, чим РФ може нашкодити Україні, вона робила і буде робити, і в цьому немає ніякої новизни", - сказав перший заступник міністра економрозвитку України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА