20:28 11.09.2018

Вашингтон продовжить підтримувати Київ у боротьбі за право мати єдину Українську автокефальну православну церкву

2 хв читати
Вашингтон продовжить підтримувати Київ у боротьбі за право мати єдину Українську автокефальну православну церкву

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з послом США з особливих доручень з питань міжнародної релігійної свободи Семюелем Браунбеком (Samuel Dale "Sam" Brownback) обговорив ситуацію з порушеннями прав і свобод людей на окупованому Донбасі та в Криму, а також кроки щодо створення Української автокефальної православної церкви.

"Президент Порошенко ознайомив посла Браунбека з кроками, що здійснюються на шляху створення Української автокефальної православної церкви. Президент подякував американській стороні за активну підтримку України в цьому процесі. У свою чергу посол Браунбек запевнив, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності та праві мати єдину Українську автокефальну православну церкву", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок увечері прес-службою глави Української держави.

П.Порошенко наголосив, що релігійна свобода є невід'ємною частиною української ідентичності. "Ми пишаємося, що маємо достойний стан релігійної свободи в Україні, який гарантований Конституцією України та законом України про свободу совісті і релігійні організації, а також традиційно високим рівнем толерантності, яка панує в українському суспільстві", - зазначив він.

Президент привернув увагу посла до численних свідчень порушень прав і свобод людини, зокрема релігійної свободи, на окупованих Росією українських територіях.

"Співрозмовники наголосили на необхідності жорсткої відповіді на системні переслідування в окупованому Донбасі та Криму українських вірян Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, представників інших віросповідань", - йдеться в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА