12:35 12.06.2018

Порошенко відзначив символізм у поданні в День Росії меморандуму до Міжнародного суду ООН

2 хв читати
Порошенко відзначив символізм у поданні в День Росії меморандуму до Міжнародного суду ООН

Президент України Петро Порошенко заявив, що подання меморандуму у справі України проти Росії про порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації є важливим етапом у притягненні РФ до відповідальності.

"Дуже символічно, що Міжнародний суд ООН визначив саме 12 червня - День Росії - для подачі меморандуму у справі України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Подання меморандуму у справі проти Росії - важливий етап у доведенні того, що за всі свої протиправні дії РФ нестиме відповідальність", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Президент зазначив, що "весь світ переконує Росію визнати неправомірність своїх дій" і покинути окуповані райони Донбасу та Крим, проте поки що "Росія і далі вперто бреше, що це не вони окупували українські землі", привезли ЗРК "Бук", яким був збитий "Боїнг" рейсу МН17, а "посадові особи РФ вперто брешуть, що не вербували терористів, які вчиняли вибухи в Одесі, Харкові та Києві", і що "не виживають українців і кримських татар з Криму, дискримінуючи їх в умовах окупації".

"Подолати цю брехню можна лише правдою і доказами. Для цього нам потрібна позиція Міжнародного суду ООН, який надасть належну оцінку діям РФ і не залишить їм можливості ховатися від відповідальності за черговими маніпуляціями та криками "це не ми" і "нас там нема", - наголосив президент України.

За його словами, меморандум містить надзвичайну (як для практики Міжнародного суду ООН) кількість доказів.

"Це зроблено для того, щоб ні в кого не лишилось сумнівів, що Росія вчинила протиправні дії і має понести за це відповідальність. Попереду ще багато роботи по доведенню правди, але правда на нашому боці, і тому ми будемо її відстоювати та захищати всіма належними засобами", - сказав П.Порошенко.

У травні поточного року заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль повідомила, що українська сторона 12 червня подасть до Міжнародного суду ООН меморандум щодо порушення Російською Федерацією Монреальської конвенції (про боротьбу з незаконними актами проти безпеки цивільної авіації) та Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА