07:41 02.05.2018

Палата громад британського парламенту прийняла законодавчу поправку проти порушників прав людини, аналогічну "акту Магнітського"

2 хв читати
Палата громад британського парламенту прийняла законодавчу поправку проти порушників прав людини, аналогічну "акту Магнітського"

Палата громад парламенту Великої Британії у вівторок прийняла поправку до законопроекту про санкції, яка аналогічна "акту Магнітського" і спрямована проти порушників прав людини, повідомляють британські ЗМІ.

Дана поправка, зокрема, має на увазі розкриття до 2020 року інформації про тих осіб, які тримають активи під юрисдикцією заморських територій Великої Британії, таких як Британські Віргінські або Кайманові острови.

ЗМІ відзначають, що законопроект разом з поправкою тепер мають розглянути в палаті лордів.

У свою чергу глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон привітав останні дії британського парламенту.

"Сьогодні важливий момент в парламенті, оскільки поправку "Магнітського", спрямовану проти серйозних порушників прав людини, додано до закону про санкції. Це дозволить Сполученому Королівству діяти проти тих, хто несе відповідальність за серйозні правопорушення в усьому світі", - написав Б.Джонсон в Твіттері".

У 2016 році конгрес США одноголосно прийняв законопроект, який передбачає розширення дії "закону Магнітського" на всі країни світу, а не тільки на Росію. Закон дає повноваження президенту США оновлювати список іноземних громадян, які, на його думку, винні в корупції і порушенні прав людини.

Аналогічні правові акти також прийняли Канада, Естонія, Литва.

У жовтні 2017 року президент РФ Володимир Путін заявив, що в основі так званого "акта Магнітського", що передбачає пакет антиросійських санкцій, лежать політичні ігри.

"Це все дуже неконструктивні політичні ігри навколо речей, які насправді в основі своїй не є такими, з якими потрібно працювати так само, які потрібно так роздувати", - сказав В.Путін на засіданні Міжнародного дискусійного клубу "Валдай", коментуючи приєднання Канади до акту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА