12:07 18.01.2018

Парубій доручив робгрупі розробити законопроект про ВЕЗ у Криму

1 хв читати
Парубій доручив робгрупі розробити законопроект про ВЕЗ у Криму

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій доручив робочій групі розробити законопроект про вільну економічну зону в окупованому Криму.

"Паралельно я даю доручення робочій групі і Кабміну розробити законопроект і положення про вільну економічну зону. Це моє окреме доручення комітету", - сказав А.Парубій на засіданні в четвер одразу після голосування за закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях", згідно з яким Рада визнала РФ державою-агресором.

Раніше, на засіданні в середу, 17 січня, народний депутат фракції БПП Віктор Пинзеник зазначив, що в тексті законопроекту щодо Донбасу до другого читання запропоновано визнати таким, що втратив дію закон "Про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості економічної діяльності на тимчасово окупованій території України", однак цей закон є правовою підставою для встановлення прикордонного та митного контролю на адміністративному кордоні з Кримом. "Яким чином буде здійснюватися контроль за переміщенням товарів і фізичних осіб, якщо правові підстави для такого контролю зникнуть?", - зазначив він, додавши, що цей закон також встановлює особливості виплати пенсій.

В.Пинзеник закликав народних депутатів не скасовувати закон, а внести до нього необхідні правки. А.Парубій, в свою чергу, запропонував депутатам обговорити це питання на засіданні профільного комітету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА