09:58 09.01.2018

У НАТО вважають, що відновлення переговорів із військовим керівництвом РФ не суперечить політиці альянсу

2 хв читати
У НАТО вважають, що відновлення переговорів із військовим керівництвом РФ не суперечить політиці альянсу

У штаб-квартирі НАТО і в командуванні Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі заявили, що відновлення переговорів із військовим керівництвом Росії не суперечить політиці альянсу щодо РФ, повідомляє інтернет-видання "Європейська правда" з посиланням на представників цієї структури.

Видання зазначає, що в командуванні не спростували, але й не підтвердили інформації про нібито заплановану на січень зустріч між командувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Куртісом Скапарротті та керівником штабу російської армії Валерієм Герасимовим. "Водночас там натякнули, що загалом така зустріч можлива, "про майбутнє спілкування (Скапарротті та Герасимова) буде повідомлено в потрібний час", - повідомляє видання.

"НАТО і Росія зберігають лінії комунікації між військовими відомствами, для більшої передбачуваності та прозорості військових активностей", - пояснили в Об'єднаному командуванні.

Також там нагадали, що К.Скапарротті та В.Герасимов вже спілкувалися телефоном 14 вересня 2017 року.

"Це демонструє обопільну зацікавленість підтримувати військові лінії зв'язку відповідно до політики НАТО прозорості та збереження політичного діалогу з російським керівництвом", - зазначили в альянсі.

У свою чергу в прес-центрі штаб-квартири НАТО зазначили, що альянс не змінював стратегії щодо Росії. Там послалися на нещодавню заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга про збереження підходу, узгодженого на Варшавському саміті альянсу.

"Ми посилили нашу колективну безпеку, але залишаємося відкритими до діалогу. Ми зберігаємо економічні санкції (проти РФ). Але ми використовуємо військові лінії комунікації", - йдеться в заяві генсека.

Раніше американське видання BuzzFeed оприлюднило інформацію про нібито заплановану на січень 2018 року особисту зустріч К.Скапарротті та В.Герасимова, хоча високі військові керівники альянсу не спілкувалися з представниками РФ з 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА