15:48 18.01.2017

Раді потрібно закликати членів ОБСЄ терміново вдосконалити стандарти моніторингу БДІПЛ, зважаючи на його звіти про вибори до ДД РФ – Геращенко

2 хв читати
Раді потрібно закликати членів ОБСЄ терміново вдосконалити стандарти моніторингу БДІПЛ, зважаючи на його звіти про вибори до ДД РФ – Геращенко

Верховна Рада України має прийняти звернення до країн-членів ОБСЄ із закликом визнати не відповідним дійсності звіт цієї організації з виборів до Державної Думи Російської Федерації, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Зокрема І. Геращенко, виступаючи з трибуни Верховної Ради в середу, закликала комітети Верховної Ради із закордонних справ та комітет з питань європейської інтеграції підготувати звернення українського парламенту до країн – членів ОБСЄ.

"З проханням, щоб вони звернули увагу на цей звіт і на ту методику, яку використовують БДІПЛ ОБСЄ з вимогою удосконалити цю методику, з вимогою, щоб цей звіт був визнаний таким, що не відповідає дійсності, адже немає жодної європейської країни, яка визнала б анексію Криму", - сказала вона.

І. Геращенко нагадала, що в грудні був опублікований звіт БДІПЛ ОБСЄ з їхньою оцінкою голосування на виборах до Держдуми РФ.

Перший віце-спікер зауважила, що у звіті не зазначено, що вибори в анексованому Криму відбувалися з порушенням стандартів, а також не зазначено про вплив протиправного голосування в Криму на результати виборів до Держдуми РФ.

За її словами, через такі звіти відбувається "повзуча спроба визнати анексію Криму".

Вона наголосила, що РФ докладає максимум зусиль для дискредитації і деградації міжнародних інституцій, і намагається нав'язати своє бачення стандартів демократії.

Крім того, І. Геращенко нагадала, що згідно з Мінськими угодами, БДІПЛ ОБСЄ має моніторити вибори на Донбасі, якщо вони відбудуться після демілітаризації.

"Я прошу, щоб комітети підготували таку заяву і вже завтра ми прийняли її (в четвер – ІФ)", - підсумувала перший віце-спікер.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook І. Геращенко уточнила: "Вважаю, що Верховна Рада має прийняти заяву до країн-членів ОБСЄ із закликом звернути увагу на цей звіт і ті недоліки, які в ньому закладені, звернути увагу на необхідність негайного удосконалення стандартів моніторингу".

Вона пояснила, що у звіті немає оцінки фактів грубого порушення прав людини в Криму, жителів якого змушували отримувати паспорти і російське громадянство.

"Там ігнорується факт окупації Криму Росією, а грубе нехтування міжнародним правом сором'язливо називають "відсутністю консенсусу в питаннях статусу Криму", - звернула увагу І. Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА