18:00 10.08.2016

Заява ФСБ про нібито спроби "ДРГ ЗС України" прорватися до Криму – інформаційна інсинуація - Фріз

3 хв читати

Керівник підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз (фракція БПП) вважає провокацією та інформаційною інсинуацією заяву ФСБ РФ про нібито спроби диверсійно-розвідувальних груп Збройних сил України прорватися до Криму.

"Абсолютно очевидно, що це провокація та інформаційна інсинуація", - сказала І. Фріз в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у середу в Києві.

Вона також зазначила, що "військово-політичне керівництво Росії дуже любить історичні приклади фашистської Німеччини і, зокрема, воно дуже добре освоїло інформаційну теорію Геббельса і досягло успіху в цьому плані в контексті інформаційних воєн".

"Кілька днів ми вже спостерігаємо, як вони (представники військово-політичного керівництва РФ - ІФ) "жахають" Кримський півострів тим, що обмежують пропускну здатність на контрольно-пропускних пунктах (на адміністративному кордоні України з тимчасово окупованих Кримом – ІФ). Спочатку це подавалося під приводом затримання дезертирів. Сьогодні була придумана нова версія, в орбіту якої була втягнуто Україну", - сказала народний депутат.

"Переконана, що інформаційні інсинуації Російської Федерації проти України вже давно вже очевидні всім. Тому спроба Росії на прикладі 1939 року розв'язати велику війну на тлі псевдозатримань, я впевнена, не вдасться", - додала І. Фріз.

За її словами, Україна високо цінує життя своїх громадян і своїх воїнів і вважає недоцільним направлення диверсійно-розвідувальних груп на півострів. "Враховуючи той факт, що ми в достатньому обсязі володіємо інформацією про все, що відбувається на території півострова з відкритих джерел та від громадян України, які проживають на півострові, відправляти туди ДРГ не має жодного обґрунтованого сенсу і доцільності. А значить, це провокація, яку Росія намагається нав'язати всім", - резюмувала І. Фріз.

Як повідомлялося, у ФСБ РФ в середу заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованої Росією Криму "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі під час зіткнення військовослужбовця ЗС РФ. Крім цього в російській спецслужбі заявили про запобігання в Криму терактам, нібито підготовленим ГУР Міноборони України, об'єктами яких були визначені критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

У ФСБ стверджують, що в результаті проведених оперативно-розшукових заходів у ніч з 6 на 7 серпня 2016 року поблизу міста Армянська Республіки Крим виявлено групу диверсантів. Також у ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР.

У Міністерстві оборони України спростували заяви ФСБ РФ про участь підрозділів ГУР диверсійної діяльності на території Криму і назвали такими ж безпідставними звинувачення російської сторони в здійсненні обстрілу півострова з материкової частини України.

Раніше, вранці 7 серпня близько 7:00 на адмінкордоні Херсонської області з окупованим Кримом було призупинено здійснення пропускних операцій громадян та транспортних засобів на всіх трьох пунктах пропуску в обох напрямках. З того ж дня пропускні операції на різних пунктах пропуску поновлювалися, потім знову припинялися, в деяких випадках здійснювалися в одному напрямку.

Директор кримськотатарського телеканалу "ATR" Айдер Муждабаєв повідомив про високу концентрацію військової техніки на півночі півострова - в Джанкої і на північ від нього. Один з організаторів блокади Криму Ленур Іслямов повідомив, що на адмінкордоні з Кримом були чутні автоматні черги, солдати блокували бажаючих виїхати з півострова. Заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука повідомив, що в окупованому Криму відбуваються військові навчання, що і могло бути причиною припинення пропуску громадян на КПП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА