18:55 08.04.2016

МЗС України вимагає припинити провокації проти спостерігачів СММ ОБСЄ

1 хв читати
МЗС України вимагає припинити провокації проти спостерігачів СММ ОБСЄ

Міністерство закордонних справ України вимагає припинити провокації проти спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) та гарантувати безпечний і безперешкодний доступ місії до всієї території Донецької та Луганської областей.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує обстріл автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який був здійснений бойовиками 7 квітня 2016 року в районі Сніжного. Вважаємо цей випадок черговою зухвалою спробою залякати спостерігачів СММ ОБСЄ. Наголошуємо, що Росія та її маріонетки мають виконувати взяті на себе зобов'язання у рамках Мінських домовленостей", - йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій прес-службою відомства в п'ятницю.

"Вимагаємо припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ, гарантувати повний безпечний та безперешкодний доступ СММ до всієї території Донецької та Луганської областей, у тому числі й до не контрольованої Україною ділянки українсько-російського кордону, як це передбачено Мінськими домовленостями", - сказано в заяві.

Зі свого боку, як зазначає МЗС, українська сторона забезпечує спостерігачам ОБСЄ безпечний і безперешкодний доступ на всій території України, як це передбачено мандатом місії.

Як повідомлялося, заступник голови місії СММ ОБСЄ в Україні Александр Гуг розповів, що в четвер, 7 квітня, було розстріляно транспортний засіб СММ ОБСЄ. "Того самого дня представники так званого ЛНР зупинили нашу місію біля Смілого, направивши зброю на наших спостерігачів", - розповів А.Гуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА