16:23 10.03.2016

Крим опинився в зоні гуманітарної катастрофи щодо жінок і дітей - депутат Фріз

2 хв читати
Крим опинився в зоні гуманітарної катастрофи щодо жінок і дітей - депутат Фріз

Народний депутат України(фракція "Блок Петра Порошенка") Ірина Фріз заявляє про гуманітарну катастрофу щодо жінок і дітей в Криму.

Як повідомляє прес-служба БПП, про це вона заявила на прес-конференції "Порушення прав жінок в Криму. Другий рік окупації", зазначивши, що нині жодна установа виконавчої влади не має об'єктивної інформації про порушення прав жінок в окупованому Криму.

І.Фріз вказала, що в офісі уповноваженої з прав людини на її звернення щодо кількості зафіксованих правопорушень проти кримчан повідомили, що цією темою не займаються.

Депутат повідомила про підготовку проведення засідання Ради національної безпеки і оборони України, де планується створити Службу з питань реінтеграції і деокупації Криму, яка "системно займатиметься питаннями півострова".

Вона повідомила, що поки що єдиний ресурс, який надає детальну інформацію про порушення прав людини в Криму, - це інтерактивна карта на сайті "Крим.SOS", на якій нині зафіксовані 220 правопорушень.

"Дискримінаційне законодавство РФ, яке сьогодні панує на окупованій території Криму, недопуск міжнародних спостерігачів, відсутність незалежних ЗМІ не дозволяє в повному обсязі оцінити рівень гуманітарної катастрофи щодо жінок і дітей в Криму", - написала політик на сторінці в Facebook.

За словами І.Фріз, в той час, коли Україна вже підготувала необхідний пакет змін до законодавство для здійснення імплементації так званої Стамбульської конвенції, Росія і далі, звітуючи в ООН, демонструє лише наміри, а не реальну боротьбу з порушенням прав жінок, дітей, представників нацменшин".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА