11:09 24.11.2015

Фракція "Народний фронт" бачить прем'єром лише Яценюка - Бурбак

2 хв читати
Фракція "Народний фронт" бачить прем'єром лише Яценюка - Бурбак

Парламентська фракція "Народний фронт" бачить на посаді прем'єр-міністра лише нинішнього главу Кабінету Міністрів Арсенія Яценюка, заявляє глава фракції Максим Бурбак.

"Учора відбулося засідання фракції, де одноголосно підтримали на посаді прем'єр-міністра тільки Арсенія Яценюка. Фракція "Народний фронт" не підтримує жодної іншої кандидатури", - заявив М.Бурбак із трибуни парламенту на засіданні у вівторок.

За його словами, уряд на чолі з А.Яценюком працює в найскладніших умовах за усі роки незалежності, при цьому сам прем'єр "Свідомо пожертвував своїм рейтингом і йшов на непопулярні кроки". "Його роботу високо оцінили міжнародні фінансові інституції, наші європейські та американські партнери. Україна змогла уникнути банкрутств і вистояти в украй важкій ситуації агресії з боку Росії", - наголосив лідер фракції.

М.Бурбак нагадав, що А.Яценюк просив коаліцію подати кадрові пропозиції щодо змін у складі уряду. Керівник фракції також закликав колег по коаліції внести свої пропозиції.

Крім того, "Народний фронт" пропонує провести раду коаліції за участю прем'єр-міністра і президента України Петра Порошенка "і відверто обговорити перезавантаження уряду і план дій коаліції на найближчий час". "У президента, прем'єра, голови Верховної Ради і коаліції має бути загальне бачення щодо актуальних змін - зокрема, в галузях освіти, охорони здоров'я, податкової реформи. Також треба погоджувати кроки для продовження фінансової допомоги з боку МВФ - без цього Україна не виживе", - заявив М.Бурбак.

Як повідомлялося, 20 листопада, відповідаючи на запитання про долю "Народного фронту" в коаліції у разі, якщо парламент проголосує за відставку прем'єра, А.Яценюк сказав: "Як ви вважаєте, чи може залишитися в коаліції партія, лідер якої був відданий партнерами по коаліції з президентської фракції?" На зауваження журналіста: "Я б не залишився", - прем'єр відповів: "Ось ви і відповіли на своє попереднє запитання".

Раніше в парламентських фракціях "Опозиційний блок", "Батьківщина", Радикальної партії висловлювалися за відставку уряду А.Яценюка у повному складі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА