13:22 17.06.2015

До Мінфіну надійшли запити від силових структур на додаткове виділення 17 млрд грн – Яресько

2 хв читати
До Мінфіну надійшли запити від силових структур на додаткове виділення 17 млрд грн – Яресько

Відомства, що відповідають за оборону і правоохоронну діяльність в Україні, направили до Міністерства фінансів запит з проханням про виділення додаткових 17 млрд грн, заявила глава Мінфіну Наталя Яресько.

"До нас вже надійшли запити, включно з Міністерством оборони, від відомств, відповідальних за оборону і правоохоронну діяльність, на 17 млрд грн", - сказала Н.Яресько на засіданні уряду в середу.

Вона зазначила, що ситуація з бюджетом "непроста", і пояснила, що раніше надходження до бюджету забезпечувалися переважно за рахунок тимчасової різкої девальвації.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк нагадав, що з цієї суми 8,5 млрд грн - запит від Міністерства оборони.

Він також доручив Н.Яресько створити робочу групу разом із міністерствами і представниками парламенту і "подивитися, що у нас є реально - чи зможемо ми реально знайти додаткові джерела доходів, або зменшити видатки за іншими статтями, щоб профінансувати Міноборони і українську армію".

"Необхідно провести публічну дискусію, щоб таким чином, зокрема, зняти всі передвиборні популістські заяви про необхідність індексації: покажіть тоді за рахунок чого її проводити. Передусім країна має профінансувати національну безпеку і оборону", - наголосив А. Яценюк.

Міністр фінансів висловила готовність створити таку робочу групу із залученням представників усіх відомств та депутатів від коаліції, "щоб шукати, де можливе скорочення всіх витрат усіма розпорядниками бюджету".

"Крім того, необхідно доручити ДФС збільшити надходження в бюджет через закриття податкових ям, зменшення тіньової економіки та контрабанди на кордоні", - додала глава Мінфіну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА