12:02 19.02.2015

Депутат ЄП Демесмакер виступає за посилення санкцій проти Росії, або негайним відключенням від системи SWIFT

2 хв читати
Депутат ЄП Демесмакер виступає за посилення санкцій проти Росії, або негайним відключенням  від системи SWIFT

Депутат Європарламенту від Бельгії (група консерваторів і реформістів), член делегації комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС Марк Демесмакер (Mark Demesmaeker) виступає за розслідування фактів атаки бойовиками сил АТО при виході із Дебальцев ого 18 лютого і посилення санкцій проти РФ.

На прес-конференції в четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна" він розповів, що з групою волонтерів мав можливість відвідати зону АТО, побачити вихід українських військових з Дебальцевого та поспілкуватися з деякими з них. "Ми постійно проводимо дискусії в ЄП щодо ситуації в Україні, і це була можливість побачити реальну ситуацію в зоні АТО... У середу ми мали можливість поспілкуватися з українськими військовослужбовцями, які виходили з Дебальцевого", - розповів М. Демесмакер.

"Для мене очевидно, що вони перебували під постійним вогнем після оголошення режиму припинення вогню. Вони перебували під вогнем навіть під час виходу з Дебальцевого: бойовики намагалися вбити так багато, наскільки можливо. Це пряме порушення міжнародних норм... Ці факти необхідно розслідувати. Винні в такій поведінці мають бути покарані в міжнародних судах. Було багато поранених і вбитих, яких неможливо було одразу забрати", - сказав депутат Європарламенту.

"Проросійські бойовики використовували режим припинення вогню для концентрації великих сил біля Дебальцевого", - наголосив він.

М. Демесмакер висловив переконан ість у необхідності визнання так званих "ДНР"/"ЛНР" терористичними організаціями і посилення санкцій проти РФ. "У зоні АТО присутні російські війська... а "ДНР" і "ЛНР" ми маємо визнати терористичними організаціями. Ми повинні зупинити Росію, можливо, шляхом посилення санкцій, або негайним відключенням Росії від системи SWIFT", - заявив він.

Депутат ЄП зазначив, що російська агресія на сході України супроводжується потужною пропагандою. "Ми маємо напрацювати нові шляхи протидії, тому, що РФ використовує нові методи війни, зокрема, пропаганду. Це загроза не лише для України, але й для всього світу. Російська пропаганда дуже сильна, вона отруює і російське, і частково українське і європейське суспільство", - сказав він.

На думку М. Демесмакера, деескалації ситуації на сході України залежить від Кремля: "Ключ до миру на сході України має знайти саме Москва". "Але паралельно ми маємо допомогти Україну захистити себе. Ми маємо зробити все для посилення обороноздатності України, тому що це, можливо, єдиний спосіб зупинити такі дії проти вашої країни", - наголосив депутат ЄП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА