15:21 03.02.2015

Голова Венеціанської комісії виступає за призупинення процесу люстрації в Україні для доопрацювання відповідного закону

2 хв читати
Голова Венеціанської комісії виступає за призупинення процесу люстрації в Україні для доопрацювання відповідного закону

Голова Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо вважає, що люстрацію в Україні слід призупинити з тим, щоб доопрацювати закон про очищення влади.

"Голова Венеціанської комісії висловив думку, що процес люстрації варто було б призупинити та спершу доробити відповідний закон", - повідомила прес-служба президента України за результатами зустрічі голови Української держави Петра Порошенка з Дж.Букіккіо.

Голова комісії повідомив, що нинішній закон про люстрацію є поганим, і Венеціанська комісія дуже критична в оцінках щодо нього.

"Але ми дійшли спільної думки у дискусіях із вашими представниками, з міністром юстиції і домовились спільно працювати над його доопрацюванням та приведенням цього закону у відповідність до європейських стандартів", - сказав голова Венеціанської комісії.

Він також запевнив у готовності своєї інституції допомагати Україні в підготовці законопроектів. "Ми працюватимемо настільки швидко, наскільки це можливо", - сказав він.

Крім того, за його словами, вже наступного тижня в Україну прибуде делегація експертів Венеціанської комісії, яка проведе низку зустрічей, зокрема в Міністерстві юстиції.

У свою чергу президент України зазначив, що думка експертів Венеціанської комісії дуже важлива для України.

"Глава держави наголосив на важливості співпраці з Венеціанською комісією у напрацюванні змін до законодавства в контексті імплементації угоди про асоціацію України з Євросоюзом та необхідності приведення законодавства у відповідність до європейських стандартів", - повідомляє прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА