09:31 26.08.2014

Президент України Петро Порошенко видав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради

1 хв читати
Президент України Петро Порошенко видав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради

Президент України Петро Порошенко видав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України сьомого скликання.

"Я вирішив достроково припинити повноваження Верховної Ради VII скликання", - йдеться в офіційному "Твіттері" президента.

Як повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, президент наголосив, що "п'ята колона складається з десятка нібито депутатів, тільки вони представляють інтереси явно не того народу, який їх обирав".

"Більшість саме цих депутатів ухвалювали диктаторські закони, які забрали життя Небесної сотні і за це треба відповідати", - сказав президент.

"Президент закликав демократичні політсили до походу на вибори єдиною проукраїнською, проєвропейської командою", - написав С.Цеголко на своїй сторінці у "Твіттері" у понеділок увечері.

У середині липня коаліція депутатських фракцій, яка сформувала в березні 2014 року уряд України, розпалася після виходу з її складу депутатських фракцій "УДАР" і "Свобода".

Відповідно до Конституції України, розпад коаліції і неможливість сформувати нову протягом 30 днів, дає президентові право розпустити парламент і призначити позачергові вибори.

На думку експертів, позачергові парламентські вибори можуть бути проведені в Україні в жовтні 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА