12:23 12.06.2013

Азаров доручив МЕРТ та МЗС активізувати роботу на зовнішніх фінансових ринках

2 хв читати

Активізувати системну роботу з маркетингу України на світових фінансових ринках доручив глава українського уряду Микола Азаров Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству закордонних справ.

Відкриваючи засідання уряду в Києві в середу, прем'єр наголосив, що в першому кварталі поточного року іноземні інвестори, згідно з даними Держстату, вклали в економіку України майже $1,6 млрд, що на 76% перевищує показник аналогічного періоду 2012 року.

"Але при цьому загальна сума іноземних інвестицій на 1 квітня 2013 року становила близько $56 млрд, або $1,227 тис. на душу населення. Це очевидно мало для такої великої країни, як наша. І очевидно недостатньо для масштабної модернізації нашої економіки", - сказав він.

Прем'єр також наголосив на необхідності створення сприятливого інвестиційного клімату в країні. М.Азаров зазначив, що більшість міжнародних інвесторів під час ухвалення рішення про вкладення своїх коштів орієнтується на міжнародні та світові рейтинги, оцінки аналітичних центрів.

"Тому робота з міжнародними рейтинговими агентствами, аналітичними центрами та авторитетними експертами світового рівня має бути окремим і постійним напрямком роботи", - сказав прем'єр.

М.Азаров також повідомив, що наприкінці травня поточного року швейцарський центр вивчення конкурентоспроможності IMD опублікував міжнародний рейтинг конкурентоспроможності, в якому Україна покращила свої результати відразу на сім пунктів, її випереджають такі країни, як Бразилія, Словенія, Хорватія, Угорщина.

"Це визнання нашої системної роботи, спрямованої на лібералізацію податкової і митної системи, дерегуляцію, створення сприятливого торгового режиму завдяки зонам вільної торгівлі із дедалі більшою кількістю країн, підвищення енергоефективності, подолання енергетичної залежності, а також зміцнення банківської системи", - повідомив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА