11:57 30.05.2013

Україна та Марокко парафували два міждержавні договори про взаємну допомогу в цивільних і кримінальних справах

2 хв читати

За підсумками переговорів, що відбувалися 27-28 травня в Міністерстві юстиції України, Україна та Королівство Марокко парафували два двосторонні міжнародні договори - про взаємну правову допомогу в цивільних і кримінальних справах. Парафування відбулося.

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, укладення договору між Україною та Марокко про правову допомогу в цивільних справах створить додаткові гарантії правового захисту громадян сторін, надавши можливість громадянам однієї країни вільно звертатися до суду та інших компетентних органів іншої країни, подавати позови та захищати свої права та інтереси в цивільних справах.

Подальша реалізація цього договору створить також підстави для забезпечення громадянам обох держав можливостями та гарантіями щодо реалізації їхніх прав і захисту інтересів, створить правову основу для ефективної взаємодії установ юстиції сторін при наданні міжнародної правової допомоги в цивільних справах, визначить порядок і правові підстави для взаємного визнання та виконання судових рішень.

"Необхідність укладення двосторонніх угод обумовлена важливим значенням, якого обидві держави надають урегулюванню правових відносин в зазначених сферах", - заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.

За даними прес-служби відомства, з укладенням договору між Україною та Марокко про правову допомогу в кримінальних справах буде створено умови для ефективної взаємодії судів, органів прокуратури та інших компетентних органів сторін щодо запобігання злочинам та їх розслідування, а також здійснення заходів із конфіскації майна і доходів, одержаних злочинним шляхом.

Як повідомлялося раніше, делегацію України для участі в переговорах між Україною та Марокко щодо підготовки проектів договорів про правову допомогу в цивільних справах й у кримінальних справах було утворено розпорядженнями президента України від 27 вересня 2011 року №287 та №288. Очолювала делегацію України перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова.

На сьогодні між Україною та Марокко питання щодо надання міжнародної правової допомоги в цивільних і кримінальних провадженнях врегульовано лише багатосторонніми міжнародними договорами.

"Це Гаазька конвенція з питань цивільного процесу 1954 року; Гаазька конвенція про вручення за кордоном судових і позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року; Гаазька конвенція про отримання за кордоном доказів у цивільних або комерційних справах 1970 року; Конвенція про юрисдикцію, право, що застосовується, визнання, виконання та співробітництво щодо батьківської відповідальності та заходів захисту дітей 1996 року; Конвенція про стягнення за кордоном аліментів 1956 року; Конвенція Організації Об’єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності 2000 року; Конвенція Організації Об’єднаних Націй проти корупції 2003 року", - інформує прес-служба Мін'юсту.

Парафовані угоди про взаємну допомогу в цивільних і кримінальних справах набудуть чинності після ратифікації та виконання обома країнами необхідних внутрішньодержавних процедур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА