14:46 27.03.2024

У ЄС оголошено ініціативу із розроблення "європейського диплома" про вищу освіту, який визнаватиметься в усьому союзі

2 хв читати
У ЄС оголошено ініціативу із розроблення "європейського диплома" про вищу освіту, який визнаватиметься в усьому союзі

Єврокомісія (ЄК) представила в середу план розвитку транснаціонального співробітництва між вищими навчальними закладами ЄС з кінцевою метою створення загальноєвропейського диплома.

"Розробляючи європейський диплом, ми реагуємо на потреби наших студентів, наших університетів та їхніх співробітників, майбутніх роботодавців сьогоднішніх студентів, тобто Європи в цілому. Наше бачення в тому, щоб зробити європейську вищу освіту ще більш конкурентоспроможною і взаємопов'язаною. І забезпечити Європі місце у всесвітніх перегонах талантів", - заявила членкиня ЄК з питань освіти та молоді Іліана Іванова.

Як випливає з комюніке Єврокомісії, у Брюсселі припускають, що "добровільний європейський диплом принесе користь студентам і спільноті вищої освіти, підвищуючи мобільність навчання в ЄС і покращуючи міжгалузеві навички студентів".

"Це допоможе задовольнити попит на ринку праці та зробити випускників привабливішими для майбутніх роботодавців, водночас залучаючи студентів з усього світу та підвищуючи конкурентоспроможність Європи", - йдеться в документі.

Очікується також, що реалізація цих пропозицій ЄК скоротить бюрократичну тяганину і надасть змогу вищим навчальним закладам із різних країн безперешкодно співпрацювати через кордони та створювати спільні програми на здобуття ступенів бакалавра, магістра або доктора, які визнають у Євросоюзі загалом.

Пакет пропозицій Єврокомісії найближчими місяцями обговорюватимуть із Радою ЄС і ключовими зацікавленими сторонами у сфері вищої освіти. ЄК пропонує "раді, державам-членам, університетам, студентам, а також економічним і соціальним партнерам працювати спільно, щоб зробити європейський ступінь реальністю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА