00:58 17.01.2024

Макрон відвідає Україну в лютому для підписання безпекової угоди

2 хв читати
Макрон відвідає Україну в лютому для підписання безпекової угоди

У вівторок президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в лютому вирушить в Україну, щоб завершити роботу над двосторонньою угодою про гарантії безпеки, і найближчими тижнями Париж поставить більш сучасне озброєння, повідомив Reuters.

Поїздка відбудеться в той час, коли політичні чвари в Сполучених Штатах і Європейському союзі затримують два великі пакети допомоги для України.

Франція працює над завершенням двосторонньої угоди про гарантії безпеки з Україною, щоб допомогти зміцнити її фінанси і оборону від Росії з метою утримати Москву від майбутньої агресії.

Макрон заявив, що найближчими тижнями буде поставлено близько 40 ракет дальнього радіусу дії Scalp і "кілька сотень бомб".

"Після цих поставок я сам поїду в Україну в лютому і завершу роботу над цими текстами", - сказав Макрон на пресконференції, додавши, що європейцям необхідно переконатися в тому, що Україна зможе і далі захищати себе від Росії.

Київ прагне зберегти потоки військової та фінансової допомоги від своїх західних союзників після майже двох років боротьби з повномасштабним російським вторгненням.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак був у Києві минулого тижня, щоб підписати нову угоду про безпеку та оголосити про збільшення військового фінансування України для купівлі безпілотників, включно з розвідувальними, ударними та морськими дронамі дальнього радіусу дії.

Макрон заявив, що не можна дозволити Росії перемогти Україну, інакше безпека Європи опиниться під загрозою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА