20:24 29.12.2023

Оголошено про підозру алкогольному магнату Євгену Черняку

2 хв читати
Оголошено про підозру алкогольному магнату Євгену Черняку

Правоохоронці повідомили про підозру підприємцю, власнику одного з найбільших алкогольних холдингів України Євгену Черняку, а також шістьом топменеджерам його компаній. Їх підозрюють у фінансуванні збройної агресії РФ, повідомила Служба безпеки України.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на власника одного з найбільших алкогольних холдингів України Євгена Черняка, який підозрюється у фінансуванні збройної агресії рф. За даними слідства, незважаючи на повномасштабне вторгнення, його компанії продовжили вести бізнес із країною-агресором", - ідеться в повідомленні СБУ в телеграм-каналі в п'ятницю ввечері.

Як повідомляється, протягом 2022 року лише у вигляді сплати податків і зборів підпорядковані йому підприємства перерахували до бюджету рф близько 6 млрд у гривневому еквіваленті. Слідство задокументувало, що підприємства фігуранта, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію. Під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні виявлено документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь країни-агресора.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру Черняку та ще шістьом топменеджерам його компаній за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб)", - інформує СБУ.

Як повідомляється, наразі вирішується питання про накладення арешту на їхнє приватне і корпоративне майно для передачі в управління АРМА. Розслідування проводили за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

За даними з відкритих джерел, Черняк, засновник бренду "Хортиця", є головою наглядової ради алкогольного холдингу Global Spirits.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА