14:07 21.11.2023

В Ірпені відкрили міст через річку, зруйнований унаслідок вторгнення РФ

1 хв читати

Новий автомобільний міст відкрито у вівторок, 21 листопада, у селі Романівці (входить до складу міста Ірпеня Київської області) через річку Ірпінь поряд зі зруйнованим унаслідок вторгнення РФ до України 2022 року, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"Довжина нового мосту – 115 метрів. Його почали будувати минулого року… Під час облаштування нового мосту змонтували балки прогонової будови. Крім того, влаштовано берегові та проміжні опори, асфальтобетонне покриття, водовідведення, інженерні комунікації, освітлення, встановили шумозахисні екрани та бар’єрне огородження", - написав Кравченко на своїй сторінці у фейсбуці у вівторок.

За його словами, на місці зруйнованого мосту в майбутньому побудують меморіальний історико-архітектурний комплекс. "Дорога життя" - так назвали єдиний шлях, яким змогли евакуюватися мешканці Приірпіння. Завдяки ньому майже 40 тисячам українців вдалося врятуватися від російської агресії", - написав голова обладміністрації.

Кравченко повідомив, що загалом у Київській області триває відновлення ще шістьох мостів, роботи планується завершити найближчим часом. Іще для 14 мостових споруд розробляють проєкти.

Міст у Романівці розташований на маршруті Е373 (т. зв. варшавській трасі), що зв'язує Київ із містами Коростень, Сарни, Вараш, Ковель, а також Польщею і з найближчими передмістями: Бучею, Ірпенем, Гостомелем, Ворзелем, Бородянкою та безліччю сіл Бучанського району, які сильно постраждали внаслідок вторгнення російських окупантів навесні 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА