14:43 03.11.2023

СБУ затримала двох колаборанток із Херсона, які працювали в окупаційному "управлінні соцполітики"

2 хв читати

Співробітники Служби безпеки України затримали двох колаборанток, які працювали в окупаційному "управлінні соціальної політики РФ", що діяло після захоплення ворогом Херсона.

"Служба безпеки викрила ще двох чиновниць-колаборанток у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Одна з них намагалася втекти від правосуддя за кордон. Утім, співробітники СБУ завадили цьому й затримали зловмисницю біля кордону з Євросоюзом", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в п'ятницю.

За інформацією української спецслужби, фігурантками є посадовиці. Одна - з міського управління праці та соціального захисту населення, друга - з регіонального представництва Фонду держмайна.

"Після захоплення міста жінки підтримали російських загарбників і за це отримали "призначення" до місцевої окупаційної адміністрації рф. Там їх влаштували на керівні посади в лавах окупаційного підрозділу соцполітики Херсонського міського округу", - йдеться в повідомленні.

Одна з колаборанток очолила "відділ інформаційної роботи та документообігу" в незаконно створеному окупантами органі й переоформлювала установчі документи за російським законодавством, підшукувала кадри для подальшого працевлаштування до псевдоустанови.

Друга зловмисниця, як зазначають у СБУ, завідувала "відділом нарахувань" в окупаційному органі. За даними слідства, вона погрожувала місцевим жителям скасуванням соціальних виплат, якщо вони відмовляться отримувати паспорти РФ.

На підставі зібраних доказів зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі обидві затримані перебувають під вартою.

Стабілізаційні заходи здійснювали працівники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА