15:52 31.10.2023

Президент нагородив військових, які змінили ситуацію в Чорному морі на користь України та світу

2 хв читати
Президент нагородив військових, які змінили ситуацію в Чорному морі на користь України та світу

З нагоди Міжнародного дня Чорного моря президент України Володимир Зеленський зустрівся із захисниками України, які "змінили ситуацію в Чорному морі на користь нашої країни та міжнародного порядку", і вручив їм державні нагороди, повідомляє пресслужба глави Української держави.

"Битва за Чорне море ще триває, але ми вже можемо бути впевненими, що Росія в цій битві не переможе. Українці не дозволили ворогові використовувати Чорне море як плацдарм для десантів, атак проти наших південних регіонів", - наводить висловлювання Зеленського його пресслужба на офіційному сайті у вівторок.

Як зазначається, Зеленський нагадав, що звільненням острова Зміїного українські воїни забезпечили повернення контролю України над західною частиною акваторії Чорного моря. "Російський флот поступово знищують наші морські дрони, наші ракети. І наші операції в Чорному морі поступово досягають усе більш далеких рубежів", - додав він.

За словами Зеленського, український альтернативний "зерновий коридор" також є заслугою тих, хто розробляє і випробовує українську зброю, захищає українські порти й небо, і звісно, тих, хто безпосередньо на морі виконує бойові завдання і знищує ворога.

Зеленський зазначив, що сьогодні наша держава дякує тим, хто знищував російські військові кораблі, розробляє вітчизняну зброю, розміновує море. Зеленський вручив військовослужбовцям ВМС України, Держприкордонслужби, СБУ та Головного управління розвідки Міноборони України ордени "За заслуги" ІІІ ступеня, Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, "За мужність" ІІІ ступеня, ордени Данила Галицького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА