17:09 25.10.2023

Чиновникам "Енергоатому" повідомлено про підозру в заволодінні 100 млн грн під час будівництва сховища відпрацьованого ядерного пального

2 хв читати
Чиновникам "Енергоатому" повідомлено про підозру в заволодінні 100 млн грн під час будівництва сховища відпрацьованого ядерного пального

Антикорупційні органи України повідомили про підозру п'ятьом особам, причетним до заволодіння 100 млн грн під час будівництва сховища відпрацьованого ядерного пального, інформують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

"25 жовтня 2023 року САП та НАБУ повідомили про підозру п’ятьом особам у завданні майже 100 млн грн збитків ДП "НАЕК "Енергоатом", - повідомляють у телеграм-каналі САП у середу.

За інформацією прокуратури, у грудні 2020 року між ВП "Атомпроектінжиніринг", що входить до структури ДП "НАЕК "Енергоатом", і заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів було укладено договір на завершення будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного пального.

"З метою заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю", - наголошується в повідомленні.

У САП уточнюють, що це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала "Енергоатому" набагато дорожче, унаслідок чого ДП переплатило майже 100 млн грн.

"Серед підозрюваних учасників схеми - генеральний директор відокремленого підрозділу ДП "НАЕК "Енергоатом", начальник кошторисно-договірного відділу відокремленого підрозділу ДП "НАЕК "Енергоатом", керівник приватної компанії, його заступник та працівник юридичного відділу компанії", - інформують у прокуратурі.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна, вчинена в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Правоохоронці вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА