20:48 06.10.2023

Кабмін пропонує РНБО вилучити 500 вагонів, танкер, 7 неробочих МІГ-25 та інше рухоме майно РФ в Україні

2 хв читати
Кабмін пропонує РНБО вилучити 500 вагонів, танкер, 7 неробочих МІГ-25 та інше рухоме майно РФ в Україні

Кабінет міністрів України на засіданні в п'ятницю схвалив проєкт указу президента України про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про примусове вилучення майна РФ і її резидентів, який передбачає вилучення понад 800 одиниць рухомого майна, повідомило Міністерство економіки на сайті.

"Проведено значну роботу з верифікації активів, якими володіє держава-агресор на території України, уточнення наявних даних... Рухоме майно - вагони, вантажівки, спеціальна техніка - працюватиме на економіку України або посилюватиме обороноздатність нашої держави на фронті", - цитуються у релізі слова першої віцепрем'єрки - міністерки економіки Юлії Свириденко.

За її словами, особливу увагу приділено доказовій базі, адже Україна повинна мати бездоганні юридичні позиції на випадок звернення агресора до міжнародних судових органів.

Пропонується, зокрема, вилучити близько 500 вагонів, піввагонів, платформ, цистерн, нафтоналивний танкер, понад 300 вантажних і легкових автомобілів, автоцистерни, будівельну техніку та авіаційні двигуни, а також 7 МіГ-25 у неробочому стані, які підуть на запчастини до українських бойових літаків.

У Мінекономіки уточнили, що відповідно до закону "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів" примусове вилучення в Україні об'єктів права власності РФ та її резидентів здійснюється без будь-якої компенсації або відшкодування.

Рішення про примусове вилучення ухвалюється РНБО і запроваджується в дію указом президента. Проєкт відповідного рішення вноситься урядом. Протягом шести місяців після скасування або завершення воєнного стану указ президента про примусове вилучення має затвердити Верховна Рада, ухваливши відповідний закон.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА